Csupa egészséges összetevőkből készített finomság, tele magvakkal és zabpehellyel. A zab különleges gabona, mert a lassan felszívódó szénhidrátok közé tartozik és nem nyomja meg a vércukor szintet. Tele van triptofánnal, amely a boldogsághormon, a szeratonin alapanyaga. Azok pedig, akik rendszeresen megesznek egy marék dió- vagy mogyorófélét, a BMC Medicine magazin kutatási eredménye szerint azok, 22 százalékkal tovább élnek.

A szívbetegségek kialakulásának esélye pedig 33 %-kal csökken. A szakértők szerint ez annak köszönhető, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak rostot, magnéziumot és egészséges zsiradékot, ami csökkenti a koleszterinszintet, és egészségesebbé teszi a szívet.

A hozzávalókat rugalmasan kezelhetjük, használjunk olyan magvakat, ami éppen van otthon.

Hozzávalók:

150 gr zabpehely

50 gr napraforgómag

50 gr tökmag

50 gr dió felaprítva

50 gr kesudió felaprítva

1/1 teáskanál fahéj vagy őrölt vanília

1 citrom (bio) reszelt héja

50 ml agavé-szirup (helyettesíthető mézzel, vagy juharsziruppal)

Elkészítés:

Melegítsük fel a sütőt 120 fokra.

Keverjük össze az alapanyagokat.

Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen terítsük el a keveréket.

45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Lezárható üvegben tároljuk.

Megjelent Az ezerízű reggel című receptkönyv

BANÁN + ZAPHEHELY = FITTSÜTI

2 BANÁN + 2 TOJÁS = PALACSINTA

HOGYAN VÉSZELJÜK ÁT A KORONAVÍRUS-KRÍZIST?

A világ jövője a koronavírus járvány után

 

Facebook Hozzászólások