Csupa egészséges összetevőkből készített finomság, tele magvakkal és zabpehellyel. A zab különleges gabona, mert a lassan felszívódó szénhidrátok közé tartozik és nem nyomja meg a vércukor szintet. Tele van triptofánnal, amely a boldogsághormon, a szeratonin alapanyaga. Azok pedig, akik rendszeresen megesznek egy marék dió- vagy mogyorófélét, a BMC Medicine magazin kutatási eredménye szerint azok, 22 százalékkal tovább élnek.
A szívbetegségek kialakulásának esélye pedig 33 %-kal csökken. A szakértők szerint ez annak köszönhető, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak rostot, magnéziumot és egészséges zsiradékot, ami csökkenti a koleszterinszintet, és egészségesebbé teszi a szívet.
A hozzávalókat rugalmasan kezelhetjük, használjunk olyan magvakat, ami éppen van otthon.
Hozzávalók:
150 gr zabpehely
50 gr napraforgómag
50 gr tökmag
50 gr dió felaprítva
50 gr kesudió felaprítva
1/1 teáskanál fahéj vagy őrölt vanília
1 citrom (bio) reszelt héja
50 ml agavé-szirup (helyettesíthető mézzel, vagy juharsziruppal)
Elkészítés:
Melegítsük fel a sütőt 120 fokra.
Keverjük össze az alapanyagokat.
Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen terítsük el a keveréket.
45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Lezárható üvegben tároljuk.