Akinek nem lenne elég, hogy csaknem 20 féle betegséget gyógyít az akácvirág, kipróbálhatja a belőle készült jobbnál jobb csemegéket, mint a bundában sült akácvirág, rebarbarás akácpuding, vagy az akácvirágos túrókrém. Mellé pedig egy fenséges italt szürcsölhetünk: az akcvirágos limonádét.
Valószínűleg IV. Henrik kertésze sem gondolta volna, hogy ennyi ilyen sok finomság készíthető ebből az illatos virágból, mikor elültette az első akácfát Párizsban 1635-ben. A fa egyébként Párizs legöregebb fájaként jelenleg is a Jardin des Plantes-ot díszíti. A különlegességek receptjeit itt olvashatod:
Akácvirágos limonádé
Hozzávalók
½ citrom leve + néhány citromkarika
1 liter víz
1 evőkanál akácméz
5 fürt akácvirág
2 szár mentalevél
Elkészítés
Az alapanyagokat egyszerűen keverjük össze, díszítsük citromkarikával és mentalevéllel. Fenséges ital az akácszezonban!
Akácvirág bundában akácmézzel tálalva
Hozzávalók
20 fürt akácvirág
2 tojás
20 dkg zabliszt,
2,5 dl tej
Sütéshez: kókuszolaj
Tálaláshoz: akácméz
Készítsd el a palacsinta tésztát, majd mártsd bele az akácvirágokat és süsd meg forró kókuszolajban. Akácmézzel tálald.
Akácvirág bundában vegán módra
Az akácvirág szirmokban található csodálatos akácmézet a vegánok is élvezhetik, hozzá pedig egy remek vegán palacsinta tészta recept. Elkészítés a fentiek szerint.
http://zoldella.blog.hu/2015/04/19/vegan_palacsinta_zoldella_modra
Akácvirágos rebarbara puding (vegán)
Hozzávalók
40 dkg rebarbara
10 dkg akácméz
1 citrom
10 fürt akácvirág
Víz
3 evőkanál keményítő vagy agar agar
Tisztítsd meg a rebarbarát vágd kisebb darabokra majd főzd meg annyi vízben, amennyi épp ellepi. Aztán jöhet a citromlé, a reszelt citrom és az agar-agar (helyettesíthető étkezési keményítővel), lassan kevergetve, még egy percig főzd. Ezután keverd bele a szár nélküli akácvirágokat és töltsd vízzel kiöblített formákba. 2-3 órát érdemes hűteni, aztán fogyasztható.
Túrókrém akácvirággal
Hozzávalók
25 dkg túró
10 dkg méz
1 dl kókusztejszín
8 fürt akácvirág
Dekor: áfonya, málna
A túrót törd át szitán. Keverd hozzá a mézet, majd a habbá vert tejszínt és a szár nélküli akácvirágokat. Töltsd a krémet poharakba és mehet a hűtőbe, érdemes 1-2 órát hűteni de akár azonnal is fogyasztható.
Hasonló cikkek:
Ehető virágok – Akácvirág ínyenceknek és gyógyulni vágyóknak
Ehető virágok – A pitypang gyógyító ereje – rántott pitypang virág
Avokádós csokoládé mousse – cukor és laktózmentes csokikrém
Golyóálló kávé – A folyékony szuper-reggeli
A top 9 probiotikum tartalmú étel
Ezt eszik a hosszú élet hívei – 3 recept a Kék Zónákból
Méregtelenítés egyszerűen – 10 hatékony módszer tested megújításához!