Akinek nem lenne elég, hogy csaknem 20 féle betegséget gyógyít az akácvirág, kipróbálhatja a belőle készült jobbnál jobb csemegéket, mint a bundában sült akácvirág, rebarbarás akácpuding, vagy az akácvirágos túrókrém. Mellé pedig egy fenséges italt szürcsölhetünk: az akcvirágos limonádét.

Valószínűleg IV. Henrik kertésze sem gondolta volna, hogy ennyi ilyen sok finomság készíthető ebből az illatos virágból, mikor elültette az első akácfát  Párizsban 1635-ben. A fa egyébként Párizs legöregebb fájaként jelenleg is a Jardin des Plantes-ot díszíti. A különlegességek receptjeit itt olvashatod:

Akácvirágos limonádé

Hozzávalók

½ citrom leve + néhány citromkarika

1 liter víz

1 evőkanál akácméz

5 fürt akácvirág

2 szár mentalevél

Elkészítés

Az alapanyagokat egyszerűen keverjük össze, díszítsük citromkarikával és mentalevéllel. Fenséges ital az akácszezonban!

 

Akác­vi­rág bundában akácmézzel tálalva

Hoz­zá­va­lók

20 fürt akác­vi­rág

 2 tojás

 20 dkg zabliszt,

2,5 dl tej

Sütéshez: kókuszolaj

Tá­la­lás­hoz: akácméz

Készítsd el a palacsinta tésztát, majd mártsd bele az akácvirágokat és süsd meg forró kókuszolajban. Akácmézzel tálald.

Akácvirág bundában vegán módra

Az akácvirág szirmokban található csodálatos akácmézet a vegánok is élvezhetik, hozzá pedig egy remek vegán palacsinta tészta recept. Elkészítés a fentiek szerint.

http://zoldella.blog.hu/2015/04/19/vegan_palacsinta_zoldella_modra

Akác­vi­rá­gos re­bar­ba­ra ­pu­ding (vegán)

Hoz­zá­va­lók

40 dkg re­bar­ba­ra

10 dkg akácméz

1 cit­rom

10 fürt akác­vi­rág

Víz

3 evő­ka­nál keményítő vagy agar agar

Tisztítsd meg a re­bar­ba­rát vágd kisebb darabokra majd főzd meg annyi vízben, amennyi épp ellepi. Aztán jöhet a citromlé, a reszelt citrom és az agar-agar (helyettesíthető étkezési keményítővel), lassan kevergetve, még egy percig főzd. Ezután keverd bele a szá­r nélküli akác­vi­rá­go­kat és töltsd víz­zel ki­öb­lí­tett for­mák­ba. 2-3 órát érdemes hűteni, aztán fogyasztható.

Tú­ró­krém akác­vi­rág­gal

Hoz­zá­va­lók

25 dkg túró

10 dkg méz

1 dl kókusztej­szín

8 fürt akác­vi­rág

Dekor: áfonya, málna

A túrót törd át szitán. Keverd hozzá a mézet, majd a  habbá vert tej­színt és a szá­r nélküli akác­vi­rá­go­kat. Töltsd a  kré­met  po­ha­rak­ba  és mehet a hűtőbe, érdemes 1-2 órát hűteni de akár azonnal is fogyasztható.

Hasonló cikkek:

Ehető virágok – Akácvirág ínyenceknek és gyógyulni vágyóknak

Ehető virágok – A pitypang gyógyító ereje – rántott pitypang virág

Avokádós csokoládé mousse – cukor és laktózmentes csokikrém

Golyóálló kávé – A folyékony szuper-reggeli

A top 9 probiotikum tartalmú étel

Ezt eszik a hosszú élet hívei – 3 recept a Kék Zónákból

Méregtelenítés egyszerűen – 10 hatékony módszer tested megújításához!

 

 

 

 

Facebook Hozzászólások