Itt egy egészséges,  igazi reformétel, tészta nélkül, sok zöldséggel és akár sajtmentesen is készíthető. Nekem őszintén szólva sokkal jobban ízlett, mint a tésztás verzió. A padlizsánszeleteket tökéletesen átjárta a szósz, könnyű, fitt és ízletes főétel, akár edédre, akár vacsorára. Ez az alacsony szénhidrát tartalmú, diétás finomság  ráadásul másnap, melegítve még jobb!

Vegán lasagna – hozzávalók

A vegán verzió

1 ek kókuszolaj

1 szál póráhagyma vagy 2 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 üveg paradicsomszósz

6 friss bazsalikomlevél, friss bors

1 közepes padlizsán

1 közepes cukkini

1 piros kaliforniai paprika

1 dl kókusztejszín

Növényi sajt

A sajtos verzióhoz a fentieken kívül

200 gr túró vagy rikotta

1 cs mozarella

2 ek parmezán reszelve

Elkészítés

1. A padliszánt és a cukkinit vágd vékony csíkokra hosszába, sózd be,  fél órát hagyd állni, majd nyomd ki  a levét

2. A kaliforniai paprikát vágd vékony csíkokra

3. Pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát a kókuszolajon

4. Add hozzá a paradicsomszószt, a kókusztejszínt (sajtos verziónál keverd bele a rikottát és a feldarabolt mozarellát), a legvégén a bazsalikomlevelet és a borsot

5. Kezdd el rétegesen elhelyezni a zöldségeket egy közepes méretű jénai tálba, és minden réteget kenj meg a paradicsom szósszal

7. A tetejét még kend meg egy kis kókusztejszínnel is és szórd meg növényi sajttal (a sajtos verzióban parmezánnal)

8. Irány a 200 fokos sütő 25-30 percre lefedve, majd még 10 perc pirítás fedő nélkül

9. Hagyd kicsit hűlni, majd jöhet a szeletelés hasonlóan a hagyományos lasagnához

 

 

HASONLÓ CIKKEK

Fiatalodj belülről – a legjobb anti-aging ételek

Zöld teás, kókuszos csirkeleves 

Minimalista diéta – Jó neked és jó a környezetnek!

Tunki-Tunki, avagy zöldborsókrém Steiner Kristóf módra

A top 9 probiotikum tartalmú étel

Ezt eszik a hosszú élet hívei – 3 recept a Kék Zónákból

Napi 4 perc alatt fitten és jó formában: TABATA

Méregtelenítés egyszerűen – 10 hatékony módszer tested megújításához!

18 egyszerű módszer, hogy fittebb legyél!

 

 

 

 

 

 

Facebook Hozzászólások