Itt egy egészséges, igazi reformétel, tészta nélkül, sok zöldséggel és akár sajtmentesen is készíthető. Nekem őszintén szólva sokkal jobban ízlett, mint a tésztás verzió. A padlizsánszeleteket tökéletesen átjárta a szósz, könnyű, fitt és ízletes főétel, akár edédre, akár vacsorára. Ez az alacsony szénhidrát tartalmú, diétás finomság ráadásul másnap, melegítve még jobb!
Vegán lasagna – hozzávalók
A vegán verzió
1 ek kókuszolaj
1 szál póráhagyma vagy 2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 üveg paradicsomszósz
6 friss bazsalikomlevél, friss bors
1 közepes padlizsán
1 közepes cukkini
1 piros kaliforniai paprika
1 dl kókusztejszín
Növényi sajt
A sajtos verzióhoz a fentieken kívül
200 gr túró vagy rikotta
1 cs mozarella
2 ek parmezán reszelve
Elkészítés
1. A padliszánt és a cukkinit vágd vékony csíkokra hosszába, sózd be, fél órát hagyd állni, majd nyomd ki a levét
2. A kaliforniai paprikát vágd vékony csíkokra
3. Pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát a kókuszolajon
4. Add hozzá a paradicsomszószt, a kókusztejszínt (sajtos verziónál keverd bele a rikottát és a feldarabolt mozarellát), a legvégén a bazsalikomlevelet és a borsot
5. Kezdd el rétegesen elhelyezni a zöldségeket egy közepes méretű jénai tálba, és minden réteget kenj meg a paradicsom szósszal
7. A tetejét még kend meg egy kis kókusztejszínnel is és szórd meg növényi sajttal (a sajtos verzióban parmezánnal)
8. Irány a 200 fokos sütő 25-30 percre lefedve, majd még 10 perc pirítás fedő nélkül
9. Hagyd kicsit hűlni, majd jöhet a szeletelés hasonlóan a hagyományos lasagnához
HASONLÓ CIKKEK
Fiatalodj belülről – a legjobb anti-aging ételek
Zöld teás, kókuszos csirkeleves
Minimalista diéta – Jó neked és jó a környezetnek!
Tunki-Tunki, avagy zöldborsókrém Steiner Kristóf módra
A top 9 probiotikum tartalmú étel
Ezt eszik a hosszú élet hívei – 3 recept a Kék Zónákból
Napi 4 perc alatt fitten és jó formában: TABATA
Méregtelenítés egyszerűen – 10 hatékony módszer tested megújításához!
18 egyszerű módszer, hogy fittebb legyél!