Az alábbi hosszú-élet receptek a Kék Zónákból származnak, ahol  a legtovább élnek emberek a világon. A Kék Zónák 3 titkáról már olvashattok az oldalon, vagyis hogyan táplálkoznak, mozognak és hogy teremtik meg a belső harmóniát!   


Most 3 nagyszerű receptet, köztük Cameron Diaz kedvenc finomságát mutatjuk be, melyekre esküsznek a hosszú és egészséges élet hívei!

Cameron Diaz kedvenc étele – avokádó feta sajttal

Cameron azért kedveli ezt az egyszerű ételt, mert rendkívül tápláló és pillanatok alatt elkészíthető. „Ez szerintem a legízletesebb superfood, tele probiotikumokkal és egészséges zsírsavakkal!”

HOZZÁVALÓK

1 avokádó

2 kanál savanyú káposzta

2 evőkanál feta sajt

1 evőkanál szűz olíva olaj

 ELKÉSZÍTÉS

Egy nagy tálkában törd össze az avokádót, majd add hozzá a felaprított savanyú káposztát és feta sajtot, majd keverd össze alaposan!

Babos sütőtök krémleves

 Ez a Costa Ricából származó sűrű, krémszerű leves nagyon hasonlít a nálunk népszerű sütőtök leveshez, de a náluk a birsalma helyett, az ott rendkívül népszerű babfélékkel dobják fel.

HOZZÁVALÓK

30 dkg száraz bab előző nap beáztatva     

40 dkg sütőtök

1 fél szál póréhagyma

1 fél diónyi gyömbér

1 evőkanál olíva olaj

1 evőkanál kókuszzsír

1 dl kókusztejszín

¼ citromlé

só, bors ízlés szerint

ELKÉSÍZTÉS

Az apróra vágott vagy reszelt gyömbért és a felszeletelt póréhagymát párold meg a kókuszzsíron, majd add hozzá a kockára vágott sütőtököt és a puhára megfőzött babot és engedd fel vízzel (a vízmennyiség attól függ, milyen sűrűre szeretnéd a levest). Mikor a tök puhára főtt, add hozzá a tejszínt, a citrom levet és az olíva olajat, majd jöhet a botmixer, mellyel keverd krémes állagúra, majd azonnal tálalható.

Sült céklás humusz

Ez a feltűnően színes és finom krém ügyesen ötvözi a csicseriborsó és a cékla nagyszerű élettani hatásait. A csaknem 6000 éve ismert csicseriborsó gazdag fehérjében és rostokban, tele van B1, B6 és E vitaminnal, sok vasat és cinket tartalmaz. Alacsony a glikémiás indexe, ezért a cukorbetegek is fogyaszthatják! A cékla pedig amellett, hogy lúgosít, kiváló antioxidáns, és segíti a vörösvérsejtek termelését. Remek kálium-, magnézium-, kalcium- és vasforrás, de vitaminokban is rendkívül gazdag.

 

HOZZÁVALÓK

2 közepes cékla

1 csésze csicseri borsó

3 gerezd fokhagyma

½ citrom leve

3 evőkanál tahini

3 evőkanél olíva olaj

só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A céklát tedd be a 200 fokos sütőbe, és grillezd puhára. Miután kihült, hámozd meg, szeleteld fel és készíts belőle pürét botmixerrel, hozzáadva egy kis olíva olajat. Ezután add hozzá a többi alapanyagot és mixeld krémszerűvé. Fogyasztható köretnek húsok mellé, saláta mellé, mártogatósnak, de rozskenyérre kenve is remek.

A kék zónák három titka

Hogyan éljünk 100 évig 1. rész – a táplálkozás

Hogyan éljünk 100 évig 2. rész – a tetsmozgás

Hogyan éljünk 100 évig 3. rész – belső harmónia 

Facebook Hozzászólások