Hogyan éljünk 100 évig?  2. rész – Testmozgás

Hogyan éljünk 100 évig? 2. rész – Testmozgás

A világ legboldogabb és legtovább élő emberei az úgynevezett Kék Zónákban élnek. Évtizedek óta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon mit csinálnak másképp, mint mi. A tanulmányok 3 titokra bukkantak. Az egyik a táplálkozás, melyről a „Hogy éljünk 100 évig 1. rész” című cikkben írtunk korábban.

Most a második titkot, a testmozgást mutatjuk be. De milyen mozgás lehet az, amivel ilyen remek formában tartják magukat a Kék Zónákban élők? És ami még fontosabb:  hogyan tudjuk ezeket a módszereket átvenni,  mit tanulhatunk tőlük?  Hogyan alkalmazhatjuk azokat a mozgástechnikákat, melyek energikussá, fiatalossá és hosszú életűvé tesznek?

A harmadik titok, pedig, anit a Kék Zónákban élőktől tanulhatunk, a belső hamrónia és boldogság megteremtése, melyről ezen a linken olvashattok.

Merre vannak a Kék Zónák?

Nicoy Félsziget Costa Rica

Okinawa, Japán

Ikaria, Görögország

Szardinia, Olaszország

A Kék Zónákban a mozgás be van építve a napi rutinba. Hegyet másznak, vadásznak, sétálnak, dolgoznak a mezőn, és számos más módon használják a testüket. Nap közben folyamatos mozgást végeznek, ami építi az izmokat, serkenti a vérkeringést és égeti a kalóriát. A napi mozgás mellett, ami együtt jár az ottani életmóddal, természetesen tudatosan sportolnak is. Elsősorban csapatsportokat játszanak a barátokkal és a rokonokkal. Ezen kívül népszerű a jóga, tai chi, de sokat táncolnak és játszanak.

A kékzónás lakosok gyakran 90 és 100 évesen sem betegszenek meg, nincs szükségük gyógyszerekre, vagy csak nagyon ritkán.

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a napi rendszeres testmozgás rendkívüli hatással van egészségünkre, szellemi frissességünkre, és nagy szerepet játszik a súlyos betegségek kialakulásának megelőzésében. A Kék Zónában élők aktív életvitele azt tanítja, hogy a testmozgás legyen rendszeres, fejlessze az izmokat, és dolgoztassa meg a szívünket is, javítsa az állóképességet és a rugalmasságot, valamint az egyensúlyérzéket is.

Használj ki minden lehetőséget a mozgásra

Tehát az egyik leg fontosabb dolog, amit tehetünk, hogy minél több lehetőséget keresünk az intenzív életvitelre, arra hogy használjuk testünket, mozogjunk, sétáljunk, lépcsőzzünk.

Hogyan alakítsuk úgy a napunkat, hogy szinte extra időráfordítás nélkül növeljük a testmozgással töltött időt? Íme néhány egyszerű és nagyszerű tipp:

Alig hogy felkelünk

Vess egy utolsó pillantást a bevetetlen ágyra! Majd fogd meg az ágy szélét és végezz 15 hátsó fekvőtámaszt.

Fogmosás

Fogmosás közben állj előbb az egyik lábadra, majd a másikra. Közben emlegesd az épp levegőben lévő lábad, majd egyensúlyozz.

Lépcsőzés

A lift helyett használd a lépcsőket. A mozgólépcsőn használd a bal oldalt, mintha épp randira igyekeznél és nem akarnál elkésni. A Harvard Alumni Egészség-tanulmány szerint azok, akik  heti 35 emeletet tettek meg gyalog, 15 %-kal tovább éltek, mint a kontrollcsoport, akik csak 10 emeletet lépcsőztek.

Bevásárlás

Bevásárló kocsi helyett használj kézikosarat. Ügyelj arra, hogy mindkét oldalon emelj, ne csak az egyiken. Időnként autó helyett, menj bevásárolni gyalog.

Séta

Szervezz sétálós baráti találkozót, üzleti tárgyalást vagy akár randevút.

Szállj le a buszról egy megállóval a célod előtt és tedd meg gyalog a távot.

Autóval parkolj távolabb a munkahelyedtől és a fennmaradó szakaszt tedd meg gyalog.

További tippek a hatékony sétához.

Tévénézés közben

Használd ki az időt tévénézés közben. Sétálhatsz, kocoghatsz helyben, akár néhány fekvőtámasz is belefér a reklámok alatt.

Kerékpározás

Ha teheted járj munkába, bevásárolni, szórakozni kerékpárral.

Túrázás

Menj kirándulni, amikor teheted, túrázz, gyalogolj sokat.

Ezeknek az ötleteknek az alkalmazásával nagy lépést tehetünk előre az egészségesebb életvitel megvalósításáért, de fontos, hogy ezen felül találjunk egy olyan testmozgást, amit szeretünk, ami közel áll hozzánk és rendszeresen tudunk gyakorolni.  Legyen az tánc, úszás, túrázás, testépítés, futás, vagy bármilyen csapatsport, a lényeg, hogy csináljuk.

Otthoni edzésre a legjobb az intenzív, szakaszos testmozgás (Hiit), vagy a tabata, mely nem csak időt spórol meg, hanem hatékony izomfejlesztő és zsírégető módszer is. 

Fontos, hogy ne hajtsd magad túl, pihenj és aludj eleget, regenerálódj, újulj meg minden nap!

Ingyenesen letöltheted az “Az ezerízű reggel” receptkönyvet, 30 egészséges, egszerű, egy perc alatt elkészíthető reggeli recepttel ITT 

Hasonló cikkek

Élj 100 évig egészséges táplálkozással 1. rész

Hogyan éljünk 100 évig 3. rész – belső harmónia 

Méregtelenítés 10 egyszerű módszerrel

Tíz egészséges táplálkozási tipp

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

7  módszer a téli lehangoltság ellen

Készíts protein szeletet otthon

A leghatékonyabb zsírégető és izomfejlesztő módszer

A fejfájás kezelése természetes módszerekkel

Túró rudi készítése otthon (alapverzió)

 

 

 

 

Személyi edzőt otthonra!  A legjobb ingyenes alkalmazások edzéshez

Személyi edzőt otthonra! A legjobb ingyenes alkalmazások edzéshez

Bemutatunk néhányat a legjobb ingyenes edzésprogramok közül, melyeket a lenti mobil alkalmazások letöltésével, azonnal használhatsz is! Akár egy virtuális személyi edzőt is tarhatsz otthon, aki veled együtt csinálja a gyakorlatokat.

A gyakorlatotok és az edzésprogramok egyszerűek, változatosak és hatékonyak. Ráadásul követni tudod a fejlődésed, a beépített  intelligens egységnek köszönhetően.

 Sajnos magyarul nem elérhetőek, de a kiválasztott gyakorlatot akár videón is nézheted, így használatuk baromi egyszerű!

A magas intenzitású szakaszos edzés (HIIT) egy idő- és  pénztakarékos megoldás, ráadásul hatékonyabb, mint a hagyományos edzésmódszerek. Fantasztikus előnyeiről ITT olvashatsz részletesen. A lenti alkalmazásokkal pedig egy testre szabott edzésprogramot állíthatsz össze magadnak percek alatt.

Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout

Ez az alkalmazás valóban olyan, mintha egy személyi edzővel dolgoznál. A személyes adatok és preferenciák alapján pillanatok alatt kidolgozza az edzésprogramod. Aztán megnyomod a gombot és csak csinálni kell!

5 fokozatot tudsz beállítani kezdőtől haladóig, de ha nem vagy benne biztos, hol tartasz, a megadott adatok alapján kikalkulálja, hogy milyen szinten vagy jelenleg.

Ezután 3 opció közül választhatsz

  1. SMART WORKOUT – ennek lényege, hogy az alkalmazás javasol egy testhezálló edzés-programot az általad megadott adatok alapján.
  2. EDZÉSPROGRAMOK – A 20 edzésprogram közül magad választod ki azt, amelyiket szeretnéd és már indulhat is az edzés.
  3. GYAKORLATOK – A gyakorlatok közül válaszd ki azokat, melyeket szeretnél beépíteni az napi edzésprogramba, és máris indulhat a testre szabott edzés!

Az edzés menete

Az edzés elkezdése előtt, a program felajánlja a bemelegítést, amit érdemes végigcsinálni. Ez különösen fontos a Hiit edzéseknél

Ezután már csak annyi a dolgod, hogy figyeld, hallgasd az instrukciókat és csináld! A zenei könyvtárad is tudod szinkronizálni az alkalmazással, így a kedvenc zenédre végezheted az edzést.

A program nagyszerűen követi a fejlődésed is! Nem kell semmilyen adatot megadnod, vagy beírnod. Az alkalmazás automatikusan rögzíti az edzéseket, így egyszerűen követheted a fejlődésed.

Ingyenes (Android, iOS)

Moves

 

 

A Moves egy rendkívül egyszerű alkalmazás bármilyen mozgással kapcsolatos tevékenység követésére. Letöltöd, beindítod és csak annyi a dolgod, hogy a telefonod legyen mindig nálad, amikor mozogsz. Követi a futást, sétát, edzést, kerékpározást, és a nap végén összegzést kapsz a teljesítményedről, illetve az elégetett kalóriáról. A beépített GPS kövezi azt is, hogy merre jársz, és térképen regisztrálja az útvonalat. Ez utóbbi nem mindig pontos, de nincs is nagy szükség rá. A többi funkció viszont ugyan olyan jól működik, mint a hasonló fizetős alkalmazások.

Ingyenes (Android, iOS)

 

Tabata timer

Kitünő alkalmazás a Hiit edzés, vagy annak rövidített verziója, a Tabata  gyakorlásához! A Tabata 8 x 20 másodperces intenzív szakaszból és 8×10 másodperces pihenőkkel. A Hiit edzéshez beállíthatod a bemelegítő, valamint az intenzív és a pihenő szakaszok időtartamát, illetve azt is, hogy hány körből álljon az edzés. A program minden szakasz végén más hangjelzést ad, így pontosan tudod tartani az edzés ritmusát! Az alkalmazás hátránya, hogy csupán két edzést tudsz lementeni, ha ennél többet szeretnél már pénzt kérnek és ez nem szimpatikus. Időzítsére viszont tökéletes az ingyenes verzió!!!!

Ingyenes (Android)

A legjobb alkalmazásokról kardió gyakorlatokhoz pedig itt olvashatsz. Olyan is van köztük, ami beméri a ritmusod és olyan zenét játszik, ami a legjobban  igazodik a tempódhoz. Tovább a cikkhez.

Kapcsolódó cikkek

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

Edzés David Beckham módszerével

Motivációs ötletek a sikeres testmozgáshoz

Túró rudi készítése otthon (alapverzió)

Tíz egészséges táplálkozási tipp

Készíts protein szeletet otthon

Hatékony zsírégető és izomfejlesztő módszer

 

 

 

 

Hogyan éljünk 100 évig? (1) A legjobb életmeghosszabbító ételek

Hogyan éljünk 100 évig? (1) A legjobb életmeghosszabbító ételek

 100 évesen is fitten és egészségesen –      

Hogyan tudunk olyan életmódváltozást megvalósítani, amellyel fiatalabbnak, fittebbnek, egészségesebbnek érezzük magunkat, gondolkodásunk és memóriánk is tökéletesen működik? Akár 100 évesen is?

Sokat tanulhatunk az úgynevezett Kék Zónákban élő emberektől, akik közül sokan 100 év felett is ünneplik a születésnapjukat.

Persze nem remegő kézzel és félkómában, hanem fitten és egészségesen. A jó hír az, hogy valóban vannak olyan módszerek, és életviteli praktikák, melyekkel  te is elérheted ezt a kort.

A kutatók olyan népcsoportokat vizsgáltak, a világ különböző részein, melyek kiugróan magas az átlagéletkort értek el. Meglepő módon,  a Kék Zónákban élők, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségűek, vallásúak vagy anyagi helyzetűek, nagyrészt ugyanazokat az életviteli módszereket követik.

De miért élnek tovább az emberek ezeken a helyeken? Az életvitelük három legfontosabb alappillére: az egészséges táplálkozás, a napi, rendszeres, intenzív testmozgás és az alacsony stressz-szint. 

Merre vannak a Kék Zónák?

Nicoy Félsziget Costa Rica

Okinawa, Japán

Ikaria, Görögország

Szardinia, Olaszország

Cikksorozatunkban alaposan megvizsgáljuk, hogyan élnek ők, mit esznek, milyen életmódot követnek, illetve összeállítunk egy programot, amit mi magunk is alkalmazhatunk egy fittebb, egészségesebb és hosszabb életért.

Mit esznek a Kék Zónákban?

Elsőként nézzük meg, mit esznek a Kék Zónák lakói? Alapvetően növényi eredetű ételeket fogyasztanak, sok zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvakat, babot és lencsét. A hal és a tojás, illetve bizonyos tejtermékek is részét képezik az étrendjüknek.

  • Friss zöldség és gyümölcs
  • Gyógynövények, gyógyteák
  • Mogyoró és diófélék, olajos magvak
  • Bab, borsó, lencse
  • Minőségi olajok: olíva olaj, kókusz olaj
  • Jó minőségű tejtermékek (pasztőrizálás nélkül)
  • Fermentált ételek (joghurt, kefír, kimcsi, miso)
  • Teljes gabona (chia, qinoa, barnarizs) – fermentálva és csiráztatva
  • Hal

Halat, tojást és tejterméket hetente több alkalommal fogyasztanak, húst viszont csak havonta néhányszor. A mezőn legelésző állatok adják a húst, így antibiotikum és vegyszermentes, nem úgy, mint a nálunk kapható húsok többsége.

Cukrot nem használnak, helyette természetes édesítőszereket és gyümölcsöt esznek mértékkel. Finomított szénhidrátokat (például fehér lisztből készült tészta, kenyér) egyáltalán nem fogyasztanak. Konzervet, vagy más tartósított élelmiszert nem esznek.

Szénsavas üdítőt, gyümölcslevet, csokoládét és egyéb édességet egyáltalán nem fogyasztanak.

Viszont ott van az asztalon a vörösbor, a gyógytea vagy akár a kávé is, persze mértékkel és cukormentesen.

Összefoglalva: alapvetően vegetáriánus téplálkozás, napi 4-5 alkalommal zödség, 2-3 darab gyümölcs. Fehérjeforrás a bab, lencse és az olajos magvak. Hús hetente egy alkalommal. Na és a fermentált ételek, melyek tele vannak egészséges baktériumokkal (probiotikumok).

A 100 évig egészségesen  táplálkozás alapelvei

Az alábbi táplálkozási ajánlást, a világ leghosszabb életű emberei körében végzett, 150 kutatás alapján állítottuk össze, Nézzük meg mit tanulhatunk a Kék Zónás életvitelből, melyek azok az ételek és táplálkozási szokások, melyeket érdemes alkalmaznunk.

90/10-es szabály

Az ételek 90 %-a legyen növényi, 10 % állati eredetű. A táplálkozás alapja a friss zöldség és gyümölcs legyen (lehetőleg bio). Használj olíva olajat és friss fűszereket az ételek ízesítésére. Naponta 1 adag qinoa, chia vagy barna rizs javasolt. A gabonák elkészítésének legjobb módja néhány nap áztatás és erjesztés. Heti egy alkalommal fogyassz húst. 

Halfogyasztás

Az eredeti kékzónás táplálkozás része a hal, heti 3 alkalommal, de a  nálunk kapható halak többsége szennyezett, így nem javasolt a fogyasztásuk. Ha vadvízi halat tudsz beszerezni (fagyaztva kapható néhány szupermarketben), azt nyugodtan fogyaszthatod kétnaponta.

Tejtermékek és tojás

A tehéntej nem javasolt, a tejtermékek közül a bio sajt, vaj, túró vagy joghurt fogyasztása kétnaponta, a tojás heti háromszor javasolt. Juh és kecsketej és az abból készült tejtermékek a leg egészségesebbek.

Bab, lencse

Magas fehérje és rosttartalmú babfélék elkésztésének legjobb módja, ha egy napi áztatás után 2-3 napig csiráztatod, utána megfőzve önálló ételként vagy zöldségekkel, salátával keverve. Kerüld a konzerv készítményeket!

Cukor/Konzerv

Cukor helyett használj stéviát vagy kis mennyiségben mézet. A konzerveket és a tartósított élelmiszereket kerüld nagy ívben.

Diófélék

Naponta fogyassz egy maréknyi diót, mogyorót, vagy más olajos magvat. Kerüld a sózott és cukrozott dióféléket. Mandula, törökmogyoró, napraforgómag, tökmag, pisztácia. Az amerikai mogyoró nem javasolt.

Teljes kiőrlésű kenyér

Csak teljes kiőrlésű, kovásszal kelesztett kenyeret fogyassz. Ezek közül is a legjobb a rozskenyér. Limitáld a kenyérfogyasztást napi két szeletre. Kerüld a fehér kenyeret és a péksüteményeket.

Víz

Igyál legalább 2 liter tiszta vizet! A zöld és a gyógytea, valamint a cukor és édesítőszermentes kávé is fogyasztható, de kerüld a szénsavas üdítőket és a bolti gyümölcsleveket, még a 100 %-os leveket is.

Akkor hagyd abba az evést, amikor a legjobban esik

Az étkezés alapszabálya a  Kék Zónás régiókban a „hara hachi bu”, melynek a lényege, hogy soha ne tömjük magunkat tele, maximum 80 %-ig lakjunk jól! Ez magyarul annyit jelent, hogy akkor hagyd abba az étkezést, amikor a legjobban esik. Okinawaban például négyszer annyi zöldséget fogyasztanak mint mi, talán nem véletlen, hogy a város nevének jelentése: halhatatlan.

Az éhségkontrollban fontos szerepet játszik a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. A Kékzónák lakosai legalább 8 órát alszanak. A megfelelő alvásidő segít az ételek utáni sóvárgás és a stressz csökkentésében is.

A táplálkozás csak egy része az életvitelnek, melyet a Kék Zónákban alkalmaznak. 

Ingyenesen letöltheted az “Az ezerízű reggel” receptkönyvet, 30 egészséges, egszerű, egy perc alatt elkészíthető reggeli recepttel ITT

Kapcsolódó cikkek

Hogyan éljünk 100 évig 2. rész – a tetsmozgás

Hogyan éljünk 100 évig 3. rész – belső harmónia 

Méregtelenítés 10 egyszerű módszerrel

Túró rudi készítése otthon

Tíz egészséges táplálkozási tipp

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

7  módszer a téli lehangoltság ellen

Készíts protein szeletet otthon

A leghatékonyabb zsírégető és izomfejlesztő módszer

A fejfájás kezelése természetes módszerekkel

 

 

Proteines túró rudi kollagénnel

Proteines túró rudi kollagénnel

Fiatalít, feltölt energiával, építi az izmokat, csökkenti a stresszt…

Végre itt van a sokak által várt proteines túró rudi recept, ami tele van fehérjével, kollagénnel és glutaminnal. Ráadásul cukor-, adalék- és tartósítószer mentes. Ez a finomság pótolhatja akár az edzés utáni protein shake-et. Azok számára pedig, akik csupán egy egészséges, és egy sor rendkívüli élettani hatással bíró desszertre vágynak,  remek választás a proteines rudi.

De mielőtt nekiállnánk az elkészítésének, nézzük meg miért is érdemes a túrót fogyasztani  és hogyan fokozhatjuk hatását  egy kis kollagénnel és fehérje porral.

A proteines túró rudi  nem csak finom, hanem egy sor pozitív hatása van a szervezetünkre. Segíti az emésztést, az izomépítést, feltölt energiával, a bőrt simává és rugalmassá teszi, csökkenti a stresszt, javítja az érrendszer állapotát. De nézzük a tényeket kicsit részletesebben!

Túrótények

     A túró rendkívül gazdag fehérjében, kiemelkedő a foszfor, a szelén, a riboflavin (B2 vitamin) és a kalcium tartalma.

    Magas B12 tartalma segít a vér  homocisztein szintjének csökkentésében. Ez azért fontos, mert a túl magas homocisztein szint szív- és érrendszeri problémák és neurológiai panaszok kialakulásához vezethet.

    A foszfor és a kalcium együttes erővel segít az egészséges csontozat kialakításában és a csontritkulás megakadályozásában. A foszfor ezen kívül fontos szerepet játszik az energiaszint növelésében és a sejtek regenerálásában. Foszfor hiányában mindenki krónikus fáradtságban szenvedne.

A kollagén jótékony hatásai

A kollagénben olyan eszenciális aminósavak találhatók, köztük a glutamin, a prolin, a glicin és az arginin, melyek nélkülözhetetlenek és  rendkívüli hatással vannak a szervezetünkre.

Egészséges és ragyogó bőr

Az öregedéssel a test kollagén termelése csökken. A kollagén rendszeres fogyasztásával viszont megfordíthatjuk ezt a folyamatot, simábbá és rugalmasabbá tehetjük  bőrünket. A kollagén segíthet a cellulitisz kezelésében is.

Csökkenti az izületi fájdalmat

A kollagén “megolajozza” az ízületeket, csökkenti a reumatikus és ízületi fájdalmakat.

Javítja az emésztést, az anyagcserét és növeli az izomtömeget

Ha emésztési problémákkal vagy intoleranciával küzdesz, a kollagén jó szolgálatot tehet. Segít lebontani a fehérjéket, és gyógyító aminósavakkal vonja be a gyomorfalat. A kutatások azt mutatják, hogy a kollagén még olyan súlyosabb esetekben is segít, mint a reflux, az IBS és a Crohn betegség. A glicin javítja az anyagcserét, serkenti a kreatin termelését, fontos szerepet játszva az izmok fejlesztésében, illetve  az energia-termelésben.

Csökkenti a stresszt

 Az egyik legfontosabb aminósav a glutamin, ami csökkenti a stresszt, segíti az alvást, serkenti az emésztést, erősíti az immunrendszert és energetizál.

Javítja a  szív és érrendszer állapotát

Az arginin rendkívül fontos szerepet játszik az egészséges szív és érrendszer fenntartásában, valamint erősíti az immunrendszert.

A proteines túró rudi kollagénnel

Hozzávalók

50 dkg tehéntúró

1 citrom reszelt héja + 1 citrom leve

4 evőkanál zselatin (csapott)

2 dl víz (a víz mennyisége ötszöröse a zselatinnak)

Sztévia ízlés szerint (vagy méz)

1 csipet őrölt vaniliarúd

1 evőkanál fehérje por (rizs-, kender, vagy chia- fehérje)

1 evőkanál kollagén por

1 kávéskanál glutamin por (ez kiahgyható, de ha van otthon, rendkívül hasznos)

* Ha magasabb dózisban szeretnéd a protein port alkalmazni, arányosan növeld a zselatin és víz mennyiségét.

Elkészítés

A zselatint keverd össze a vízzel. Javaslom, használj expressz zselatint, így nem kell főzni. Ezután a hozzávalókat egy botmixerrel keverd krémes állagúra és el is készült az alap. 

Az elkészült túró rudi masszából bármilyen forma alakítható. Készíthetsz a boltihoz hasonló rudakat, de akár golyókat, vagy muffin formájú deszertet. Ha nem akarsz túl sokáig bajlódni a rudik formálásával, javaslom, válaszd az első verziót. Igaz, hogy az nem rúd alakú, de íze ugyanolyan finom.

Az összekevert masszát adagold muffin-os sűtőformába, vagy más mini deszertes edénybe. 30 perc pihentetés  a hűtőben, aztán kanállal fogyasztható.

Ha túró rudi minitortát szeretnél, akkor a formákból egy tányérra boríthatod a megszilárdult masszát. Fontos, hogy ebben az esetben egy kis olajjal kend ki a formát, mielőtt beletöltöd az anyagot. A torta tetejét díszítheted gyümölccsel, például áfonyával, málnával, de leöntheted csokival is.

Ha sok időd és türelmed van, meg lehet célozni a hagyományos túró rudi formák kialakítását is, én próbáltam, szerintem nem éri meg vele bajlódni. De ha mégis szeretnéd, akkor itt a recept hozzá.

Ha szeretnéd mindenki más előtt megtudni, hogyan élhetünk 100 évig és a megismerni a legjobb élet-hosszabbító recepteket, regisztrálj itt.

Kapcsolódó cikkek

Túró rudi készítése otthon (alapverzió)

Tíz egészséges táplálkozási tipp

Hatékony zsírégető és izomfejlesztő módszer

Ezt eszik a hosszú élet hívei – 3 recept a Kék Zónákból

13 egyszerű tipp a hatékony fogyáshoz – Így cselezd ki a tudatod!

Hiit edzés David Beckhammel

VIDEÓ Jobb állóképesség és fogyás otthon végezhető gyakorlatokkal

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

Méregtelenítés  – 10 egyszerű módszer tested megújításához!

A 10 legjobb motivációs módszer testedzéshez

A tökéletes fekvőtámasz 

Személyi edzőt otthonra! A legjobb ingyenes alkalmazások edzéshez

 

 

Az edzés tökéletes ritmusa – a legjobb kardió alkalmazások

Az edzés tökéletes ritmusa – a legjobb kardió alkalmazások

Alkalmazások a hatékony és élvezetes edzésért

A testedzés során nagyszerű szolgálatot tesznek  a különféle alkalmazások. Nemcsak motiválnak, hanem segítenek követni a fejlődésünket, sőt vannak, melyek konkrét edzésprogramokat is kínálnak.

Biztos észrevetted már, hogy a kardió gyakorlatoknál milyen fontos a jó zene. De milyen jó is lenne, ha a zene üteme is pontosan követné a mozgás-ritmusunkat! Szerencsére ez már nem csak álom! Több, ingyenesen elérhető alkalmazás képes ugyanis arra, hogy felvegye a mozgásod  ritmusát és olyan zenét játszon, ami tökéletesen követi ahogy mozogsz! Íme néhány mobil alkalmazás a legjobbak közül.

Spotify Running

Töltsd le a Sportify legújabb verzióját és válaszd ki a running mode-ot, ami olyan zenét fog játszani, ami a mozgásodnak legjobban megfelel. Az alkalmazás előbb kérni fogja, hogy kezdj el mozogni. Pár másodperc alatt beméri a ritmusod és már kezdheted is az edzést a mozgásodhoz igazodó tökéletes BPM (Beats per minute)-mel. Ha használtad korábban a spotify-t, a korábbi kedvenc zenéid közül válogathatsz, ha nem akkor kiválaszthatsz egy neked tetsző válogatást. Így állíthatod be a telefonodon ezt az alkalmazást.

A Spotify Running ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re is!

Zombies, Run! 

Ez az alkalmazás a menekülésről szól! Nem biztos, hogy mindenkinek erre van szüksége ahhoz, hogy motivált legyen, de akinek másképp nem megy, érdemes kipróbálni!

A futás, bringázás, vagy más kardió gyakorlatok során egy csapat sétáló hulla üldöz és ezek elől kell menekülnöd. A Zombies Run alkalmazással ugyanis egy horrorjelenet közepén találod magad, ahol a túlélésért küzdesz. A zenei hátteret a spotify adja, szinkronizálhatod az ott található zenékkel, közben átélheted a 200 horror sztori egyikét.

Ingyenes (Android, iOS)

PaceDJ 

A Spotify-hoz hasonlóan működik a PaceDJ, tehát a a mozgás ütemének megfelelő zenét játszik A különbség az, hogy itt a saját zenéidből állíthatsz össze egy válogatást.

Ingyenes: (Android, ios)

És itt az igazi szenzáció! Szeretnél egy személyi edzőt ingyenesen? Itt olvashatsz részletesen a legjobb mobil alkalmazásokról amivel nemcsak egy virtuális személyi edzőt kapsz, hanem a program automaikusan nyilvántartja az összes edzést, amit elvégeztél. Tovább a cikkhez.

Megjelent Az ezerízű reggel című receptkönyv

Csaknem 30, egészséges, tápláló, egyszerűen és gyorsan elkészíthető reggeli receptet tartalmaz ez a praktikus könyv, melyhez most ingyenesen hozzájuthatsz, néhány kattintással.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

Edzés David Beckham módszerével

Motivációs ötletek a sikeres testmozgáshoz

A Hiit edzés hihetetlen előnyei

Az egészséges túrórudi 

Házi protein szelet – cukor-, laktóz- és gluténmentes