Ennek a különleges, tápláló és ízletes levesnek számos kedvező élettani hatása van. Egészséges, diétás finomság, mely ötvözi a zöld tea, a kollagén és a zöldségek nagyszerű tulajdonságait és rendszeres fogyasztásával javulhat a vérkeringés, az anyagcsere, csökkenhet a koleszterin szint, és a vérnyomás, valamint jobb lehet a memóriád. Egy igaz
HOZZÁVALÓK
5 db filteres zöld tea
2 db csirkemell csíkokra vágva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
2 db sárgarépa karikára vágva
1 db piros kaliforniai paprika kockára vágva
egyéb zöldségek, ami épp van otthon (például brokkoli, zeller, cukkini)
½ diónyi gyömbér
2 gerezd fokhagyma
½ lime vagy citrom leve
2 kanál kókuszolaj
1 dl kókusztejszín
fűszerek: só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Kókuszolajon pirítsd meg a kockára vágott hagymát, a lereszelt fokhagymát és a gyömbért. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, majd forgasd meg, és egy két perc múlva öntsd fel 1 liter vízzel, majd jöhet a só és a bors. Amikor felforrt, vedd le a tűzről és 2 percre lógasd bele a filteres teát, aztán mehet bele a répa és addig főzd, amíg a csirke megpuhul. Az utolsó 5 percben add hozzá a paprikát és ½ lime vagy citrom levét. Az igazi ínyencek még 1 dl kókusztejjel tehetik egzotikusabbá, melyet a majdnem kész leveshez adj hozzá.
A kollagénes verzió
Ha szeretnéd kollagénnel dúsítani ezt az ízletes és egészséges levest, főzz bele csirkemell csontot, farhátat, vagy nyakat. A kollagén jótékony hatásairól a lent olvashatsz bővebben
Zöld tea, az életelixír
Az ötezer éve ismert zöld tea, a kínaiak szerint számos betegség megelőzésére és gyógyítására alkalmas, de élet-meghosszabbító hatása miatt is szívesen fogyasztották. A zöld tea rendkívül gazdag antioxidánsokban: flavonidokat és polifenolokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak a sejtek megfiatalításában. A catechin nevű összetevő pedig feltúrbózza az anyagcserét, ezáltal fokozva a zsírégetés hatékonyságát, javítva a fogyókúra eredményességét. A zöld tea javítja az emésztést és csökkenti a koleszterin szintet és a vérnyomást, ugyanakkor felturbózza a memóriát.
A kollagén jótékony hatásai
Egészséges és ragyogó bőr – Az öregedéssel a test kollagén termelése csökken. A kollagén rendszeres fogyasztásával viszont megfordíthatjuk ezt a folyamatot, simábbá és rugalmasabbá tehetjük bőrünket. Csökkenti az ízületi fájdalmat – A kollagén “megolajozza” az ízületeket, csökkenti a reumatikus és ízületi fájdalmakat.
Javítja az emésztést, az anyagcserét és növeli az izomtömeget – Ha emésztési problémákkal vagy intoleranciával küzdesz, a kollagén jó szolgálatot tehet. Segít lebontani a fehérjéket, és gyógyító aminósavakkal vonja be a gyomorfalat. A kollagén a diétás étrend fontos részét képezheti és segíthet a fogyásban is.
Csökkenti a stresszt – Az egyik legfontosabb aminósav, a glutamin, csökkenti a stresszt, segíti az alvást, serkenti az emésztést, erősíti az immunrendszert és energetizál.
Javítja a szív és érrendszer állapotát – Az arginin rendkívül fontos szerepet játszik az egészséges szív és érrendszer fenntartásában, valamint erősíti az immunrendszert.
Ez a nagyszerű diétás recept is azt bizonyítja, hogy az egészséges ételek is lehetnek finomak és különlegesek.