Bemutatunk néhányat a legjobb ingyenes edzésprogramok közül, melyeket a lenti mobil alkalmazások letöltésével, azonnal használhatsz is! Akár egy virtuális személyi edzőt is tarhatsz otthon, aki veled együtt csinálja a gyakorlatokat.

A gyakorlatotok és az edzésprogramok egyszerűek, változatosak és hatékonyak. Ráadásul követni tudod a fejlődésed, a beépített  intelligens egységnek köszönhetően.

 Sajnos magyarul nem elérhetőek, de a kiválasztott gyakorlatot akár videón is nézheted, így használatuk baromi egyszerű!

A magas intenzitású szakaszos edzés (HIIT) egy idő- és  pénztakarékos megoldás, ráadásul hatékonyabb, mint a hagyományos edzésmódszerek. Fantasztikus előnyeiről ITT olvashatsz részletesen. A lenti alkalmazásokkal pedig egy testre szabott edzésprogramot állíthatsz össze magadnak percek alatt.

Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout

Ez az alkalmazás valóban olyan, mintha egy személyi edzővel dolgoznál. A személyes adatok és preferenciák alapján pillanatok alatt kidolgozza az edzésprogramod. Aztán megnyomod a gombot és csak csinálni kell!

5 fokozatot tudsz beállítani kezdőtől haladóig, de ha nem vagy benne biztos, hol tartasz, a megadott adatok alapján kikalkulálja, hogy milyen szinten vagy jelenleg.

Ezután 3 opció közül választhatsz

  1. SMART WORKOUT – ennek lényege, hogy az alkalmazás javasol egy testhezálló edzés-programot az általad megadott adatok alapján.
  2. EDZÉSPROGRAMOK – A 20 edzésprogram közül magad választod ki azt, amelyiket szeretnéd és már indulhat is az edzés.
  3. GYAKORLATOK – A gyakorlatok közül válaszd ki azokat, melyeket szeretnél beépíteni az napi edzésprogramba, és máris indulhat a testre szabott edzés!

Az edzés menete

Az edzés elkezdése előtt, a program felajánlja a bemelegítést, amit érdemes végigcsinálni. Ez különösen fontos a Hiit edzéseknél

Ezután már csak annyi a dolgod, hogy figyeld, hallgasd az instrukciókat és csináld! A zenei könyvtárad is tudod szinkronizálni az alkalmazással, így a kedvenc zenédre végezheted az edzést.

A program nagyszerűen követi a fejlődésed is! Nem kell semmilyen adatot megadnod, vagy beírnod. Az alkalmazás automatikusan rögzíti az edzéseket, így egyszerűen követheted a fejlődésed.

Ingyenes (Android, iOS)

Moves

 

 

A Moves egy rendkívül egyszerű alkalmazás bármilyen mozgással kapcsolatos tevékenység követésére. Letöltöd, beindítod és csak annyi a dolgod, hogy a telefonod legyen mindig nálad, amikor mozogsz. Követi a futást, sétát, edzést, kerékpározást, és a nap végén összegzést kapsz a teljesítményedről, illetve az elégetett kalóriáról. A beépített GPS kövezi azt is, hogy merre jársz, és térképen regisztrálja az útvonalat. Ez utóbbi nem mindig pontos, de nincs is nagy szükség rá. A többi funkció viszont ugyan olyan jól működik, mint a hasonló fizetős alkalmazások.

Ingyenes (Android, iOS)

 

Tabata timer

Kitünő alkalmazás a Hiit edzés, vagy annak rövidített verziója, a Tabata  gyakorlásához! A Tabata 8 x 20 másodperces intenzív szakaszból és 8 10 másodperces pihenó szakaszból áll. A Hiit edzéshez beállíthatod a bemelegítő, az intenzív és a pihenő szakaszok időtartamát, illetve azt is, hogy hány körből álljon az edzés. A program minden szakasz végén más hangjelzést ad, így pontosan tudod tartani az edzés ritmusát! Az alkalmazás hátránya, hogy csupán két edzést tudsz lementeni, ha ennél többet szeretnél már pénzt kérnek és ez nem szimpatikus. Időzítsére viszont tökéletes az ingyenes verzió!!!!

Ingyenes (Android)

A legjobb alkalmazásokról kardió gyakorlatokhoz pedig itt olvashatsz. Olyan is van köztük, ami beméri a ritmusod és olyan zenét játszik, ami a legjobban  igazodik a tempódhoz. Tovább a cikkhez.

Kapcsolódó cikkek

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

Edzés David Beckham módszerével

Motivációs ötletek a sikeres testmozgáshoz

Túró rudi készítése otthon (alapverzió)

Tíz egészséges táplálkozási tipp

Készíts protein szeletet otthon

Hatékony zsírégető és izomfejlesztő módszer

 

 

 

 

Facebook Hozzászólások