Testmozgás Hittel – Egyszerűen, gyorsan, szabadon

A Hiit program gyakorlásához nem szükséges semmilyen előzetes felkészülés, szuper kondi, feszülő izmok és kockahas! Az majd jön a gyakorlással! 

A BodyHiit programját úgy állítottuk össze, hogy bárki számára megtanulható legyen. Fontos, hogy az edzésprogram megkezdése előtt győződjünk meg róla, hogy az intenzív testedzésre szervezetünk felkészült-e. Ha bármilyen betegségünk van, az edzés elkezdése előtt, kérjük ki      kezelőorvosunk tanácsát.

Fontos, hogy az intenzív szót pontosan értelmezzük. Az intenzív szint nem a kutatók vagy szakemberek által meghatározott fokozat. Mindenki saját erőnlétének, fizikai állapotának megfelelően választhatja ki a terhelési szintet. Például aki legyengült állapotban van, annak egy dinamikus séta jelentheti     a Hiit intenzív részét.

Kinek szól tehát a BodyHiit?

1. Aki túlságosan elfoglalt, és nincs ideje edzőterembe járni (ami utazással, öltözködéssel, zuhanyzással 2-2,5 óra/alkalom), és heti 3 alkalommal van 20 perce a gyakorlatok elvégzésére

2. Akinek kialakult edzési rutinja van, de szeretné teljesítményét, izomzatát, formáját magasabb szintre emelni

3. Aki eddig nem csinált semmilyen testmozgást, de belevágna egy egyszerű, rövid idő alatt megtanulható és elvégezhető edzésprogramba

4. Aki unalmasnak tartja a jelenlegi edzésmódszert, és egy izgalmas, változatos edzésformát keres

 

Tanulj a profi sportolóktól – Hiit úszás, futás, kerékpározás és foci

A Koppenhágai Egyetem kutatója, Thomas P. Gunnarsson vizsgálatai szerint a profi sportolók esetében is figyelemre méltó eredményeket hoz a Hiit gyakorlása. Az úszás, futás, kerékpározás területén ugyanúgy, mint a labdarúgás esetében mérhető javulást hozott az, hogy intenzívebben, de kevesebbet edzettek a sportolók, és megfelelően alkalmazták a pihenő periódusokat.

Gunnarsson egyik kísérletében profi kerékpárosokat vizsgált. Két hónapon át 70 %-kal csökkentette a heti edzéstávot, 211 kilóméterről 65 kilóméterre! Ami változott, hogy az edzéseket  Hiit alapokra helyezte. Az eredmény pedig bámulatos! Javult a sprinteléskor és a hosszú távon mért időeredmény, valamint a sejtek oxigénfelvétele. A javulás ugyan nem jelentős (3-4 %), de figyelembe véve, hogy 70 %-kal kevesebbet edzettek, ez rendkívül figyelemre méltó.

Érdemes tehát mérlegelni, hogy ennek tükrében változtass a jelenlegi edzésmódszereden, tedd azt még hatékonyabbá úgy, hogy közben időt spórolsz!

Ha pedig kezdő vagy, itt az alkalom arra, hogy kihasználd a Hiit edzésben rejlő nagyszerű lehetőségeket, és remek formába kerülj, gyorsan és hatékonyan.

Itt az ideje szót ejteni arról, hogy az itt leírt előnyök mellett milyen pozitív hatásai vannak a Hiit gyakorlásának. A következő cikkben olvashatsz arról, hogy miért hatékonyabb zsírégető és izomfejlesztő módszer a Hiit, mint más edzésformák, és rendszeres gyakorlásával hogyan lehetsz frissebb és energikusabb.

Hasonló cikkek

A HIIT edzés előnyei

Kinek szól a Bodyhiit edzés?

Mit jelent a HIIT? HIIT elmélet

Hiit edzés David Beckhammel

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

A 10 legjobb motivációs módszer testedzéshez

Hogyan éljünk 100 évig 2. rész – a tetsmozgás

Egészséges túró rudi készítése otthon

Tíz egészséges táplálkozási tipp

A fejfájás kezelése természetes módszerekkel

Facebook Hozzászólások