A testhezálló testmozgás

Sokan közepes intenzitású kardióval vágnak bele az alakformálásba, de az ideális testsúly elérése például ellipszis trénerrel nehezen fog menni, órákat vesztegetünk el fölöslegesen, valódi eredmény nélkül.  A Bodyhiit csapata által kidolgozott gyakorlatsorokkal viszont könnyedén olyan formába hozhatod magad, amit megálmodtál. 

Semmi értelme 30-40 percet kardió gépeken tölteni a hagyományos edzésmódszerekkel, ha csak nem az a célod, hogy úgy nézz ki, mint egy hosszútávfutó.

   Ha kevés az időd a testedzésre, de mégis jó eredményeket akarsz elérni, heti háromszor húsz pereces Bodyhiit edzés kitűnő alap, hiszen ez felér egy háromórás edzéssel.  E mellett beiktathatsz minden reggel egy 4 perces Tabata edzést, illetve ügyesen átalakíthatod úgy az életed, hogy minél több mozgás legyen benne anélkül, hogy túl sok plusz időt fordítanál rá.

Akinek pedig kialakult, profi edzésrutinja van, például  súlyemelés, úszás, evezés, aerobik – kiegészítheti edzését  Bodyhiit elemekkel, mely segít növelni az eredményességet. A versenysportolók is hatékonyan alkalmazzák ezt a kombinált módszert a teljesítményük növelése érdekében.

Ha edzőteremben szeretnéd gyakorolni a Hiit edzést, több helyen tartanak órákat, keress rá a neten.

Ha otthon tervezed a gyakorlást, sok tippet kaphatsz az oldalon megjelenő cikkekből arról, hogyan kezdd el, milyen gyakorlatokat építs be, és hogyan gyakorold. 

A Bodyhiit sokkolja az izmokat, csúcssebességre kapcsolva, a megszokott edzésrutinból kitörve fejleszti azokat, ezáltal növeli az erőnlétet és rekordidő alatt elérheted a pozitív hatásokat.

Határozd meg a célod, hogy mit szeretnél elérni, illetve becsüld meg, hogy jelenleg milyen szinten vagy és annak megfelelő intenzitású edzésprogramot válassz.

Progresszív BodyHiit

  Ahogy haladsz előre a gyakorlással, fokozatosan növelheted az intenzív szakaszok dinamikáját. Észre fogod venni, hogy a korábban 9es erőfeszítést igénylő tempó már nem okoz kihívást, ilyenkor emelheted a szintet, tovább növelheted a tempót.

A gyakorlás során tapasztalni fogod, hogy a tested egyre gyorsabban regenerálódik a lazító szakaszokban, így az erre szánt időintervallumot ennek megfelelően csökkentheted.

Variálhatod  az intervallumokat, például az 1 perces szakaszok helyett, csinálhatsz 20, 30 másodperces szakaszokat. Egy edzésen belül többféle gyakorlatot is végezhetsz, akár 2-6 különbözőt is beiktathatsz, például: felkvőtámasz, guggolás, helybenfutás, felülés, hegymászás talajon, stb.

Hetente ne tervezz be háromnál  több Bodyhiit edzést, tarts legalább 48 órás szünetet két gyakorlás között, mivel a testnek szüksége van a regenerálódásra, az épülés és fejlődés  időszakára. Ez ugyanolyan fontos eleme a programnak, mint maga a testmozgás, mert csak így érvényesülhet teljes mértékben a Bodyhiit jótékony hatása.

Bodyhiit alapelvek gyakorlás előtt, közben és után

Gyakorlás előtt

  1. A Bodyhiit megkezdése előtt legalább 2 órával ne egyél semmit
  2. Nem javasoljuk marékszámra szedni a kapszulákat és a tablettákat.Edzés előtt javasolt a BCCA és valamilyen aminosav complex.
  3. A gyakorlás megkezdése előtt mindig tarts egy rövid, 2 perces bemelegítést.

Gyakorlás közben

  1. A magas intenzitású szakaszban a saját tízes skáládon, kilences szintet érdemes megcélozni. Természetesen ez mindenkinél eltérő intenzitást jelent, a fizikai erőnléttől és az egészségi állapottól függően.
  2. A Hiit gyakorlása során folyamatosan figyelj a megfelelő légzésre, a folyamatos ki és belégzésre.
  3. Figyelj az intenzív és pihenőidőszakok közötti váltásra

Gyakorlás után

  1. A mozgást követő 30 percen belül fontos beiktatni egy fehérjedús shake-et, amely lehet tejsavó fehérje alapú protein, laktóz érzékenyeknek a növényi alapú, a paleósoknak pedig a marha- vagy tojásfehérje alapú  készítmények jöhetnek szóba. A proteinshake-et helyettesítheted időnként egy kefirrel vagy joghurttal is. Az edzés után bevitt fehérje segíti az izmok építését. Szénhidrát fogyasztása viszont közvetlenül edzés után nem ajánlott!
  2. Kiadósabb étkezés az edzés után 2 órával javasolt
  3. A Hiit gyakorlatot maximum 3 alkalommal végezd hetente, és a két gyakorlat között tarts legalább 48 órás szünetet. Így fejti ki igazán az edzés a pozitív hatását, mivel a gyakorlatok után folytatódik a zsírégetés, az izomépítés és a sejtmegújítás.

Kapcsolódó cikkek

A HIIT edzés előnyei

Kinek szól a Bodyhiit edzés?

Mit jelent a HIIT? HIIT elmélet

Hiit edzés David Beckhammel

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

A 10 legjobb motivációs módszer testedzéshez

Hogyan éljünk 100 évig 2. rész – a tetsmozgás

Egészséges túró rudi készítése otthon

Tíz egészséges táplálkozási tipp

A fejfájás kezelése természetes módszerekkel

 

 

Facebook Hozzászólások