Február 14. 13.15 a 3-as metrón a Kálvin tér és a Ferenciek tere között.  Hírtelen egy 30-as, jól öltözött és remek kondiban lévő férfi helyet kér az ajtó előtti területen. Az emberek udvariasan arrébb húzódnak, ő pedig letenyerel a felújított, made-in-russia metrókocsi padlójára és elvégez 5 fekvőtámaszt.

Ezután, kíváncsi szempárok kíséretében továbbmegy a következő ajtóhoz, ahol megcsinálja ugyanezt. Az emberek csodálkoznak és valószínűleg azon tűnődnek mi motiválhatja ezt az embert egy ilyen szokatlan dologra? Bolond ballagás nem lehet! Nincs itt az ideje és egyébként sem az a korosztály.

Esetleg egy legénybúcsúban rábízott feladatot teljesít? De hol a többi legény? Vagy fogadásból csinálja? Talán egy saját magának felállított kihívást teljesít? Esetleg őrült?

Az is lehet, hogy példát akar mutatni és ösztönözni az embereket arra, hogy többet mozogjanak?

Ezt az utóbbit kicsit tovább-gondolva elméláztam azon, hogy tényleg jobban ki lehetne használni a nap során jelentkező holtidőt a több mozgásra, mégha nem is ilyen extrém módon.

Tény az, hogy a magyarok több mint 80 %-a nem mozog eleget. A fekvőtámasznál maradva, ami kétség kívül a leghatékonyabb gyakorlatok egyike a világon, a többség legyint, hogy az túl nehéz, nem nekem való, stb. Pedig a több, mint 100 fekvőtámasz fajta közül, sokat kezdők is tudnak gyakorolni. Kezdhetsz a könnyített verziókkal, például a konyhapulton. Majd kicsit nehezítve tovább mehetsz a konyhaasztalra, dohányzóasztalra, míg azt veszed észre, hogy már a talajon is meg tudod csinálni. Itt akár választhatsz is magadnak könnyített fekvőtámasz gyakorlatokat:

A félelmetes fekvőtámasz 1. – Könnyített verzió Bodyhittel

 

A fekvőtámasznak egyébként vannak olyan fajtái, melyek gyakorlatilag az összes izmot megdolgozzák. Ezek a gyakorlatok a haladóknak kifejlesztett verziók között találhatók, melyekből itt találsz egy kis ízelítőt.

 

A félelmetes fekvőtámasz 2 – A Bodyhiit fekvőtámasz haladó és nehezített verziói

 

És ha már a metróval kezdtem, azzal is szeretném befejezni ezt a történetet. A fent leírt metrókocsis fekvőtámaszozás helyett van egy remek gyakorlat, amit a mozgólépcsőn bátran elvégezhetünk, úgy, hogy senki sem veszi észre. A gyakorlat egyszerű: a mozgólépcsőhöz érve ne a jobb oldalra állj, mint a legtöbb ember, hanem a bal oldalon lépkedj felfelé, ütemesen. Persze felmerülhet a kérdés, hogy számít ez egyáltalán valamit? A válasz egyértelműen igen, főleg ha bevezetsz még jó néhány módszert ezek közül, amivel egyszerűen becsempézheted a testmozgást a mindennapjaidba.

18 egyszerű módszer, hogy fittebb legyél!

Függetlenül attól, hogy mi a célod, mozogni jó! A test és a lélek meghálálja!

Hasonló cikkek

Személyi edzőt otthonra! A legjobb ingyenes alkalmazások edzéshez

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

13 egyszerű tipp a hatékony fogyáshoz – Így cselezd ki a tudatod!

Ezt eszik a hosszú élet hívei – 3 recept a Kék Zónákból

Méregtelenítés  – 10 egyszerű módszer tested megújításához!

 

Facebook Hozzászólások