A 90. Oscar Gálán, március 4-én, nem csak a legjobb filmek versenyeznek. A nagy felhajtás része, hogy mindenből, így a gálát követő vacsorából is, a legjobbat nyújtsák a szervezők. Vajon mi lesz a rendkívül elegáns vacsora menüje, hogyan készülnek fel a szervezők egy ilyen nagyszabású, a tökéletes ízeket felvonultató gurmé estre?

24 karátos aranyporral bevont kaviár parfé, Oscar módra füstölt lazac iráni  kaviárral, ropogós  mini brióson, rákkal töltött hibiszkuszvirág, edamame guacomole (zöld szójababból készült avokádókrémhez hasonló étel). Ez csak néhány a nem mindennapi ételek közül, melyet az Oscar gála utáni vacsorán szolgálnak fel. Az eseményt minden évben, közvetlenül az Oscar ceremónia után tartják a Ray Dolby Bálteremben.

Az 1500 meghívott között megtaláljuk a győzteseket, az  összes jelöltet, valamint a sajtó képviselőit. A résztvevők között ott lesz természetesen Enyedi Ildikó és Borbély Alexandra is,  akikről a cikk írásakor, még nem tudni, hogy vajon ők kapják-e a legjobb külföldi filmnek járó Oscart a Testről és Lélekről című filmért.

És ki mást lehetne felkérni az Oscar gálavacsora menüjének összeállítására, mint Wolfgang Puck-ot, aki  az egyik legismertebb sztárséf Amerikában. A 60 fogásos menü mindegyike egyedi és különleges. A desszertek között  már a tavalyi évben megjelent a rubin csokoládé, mint alapanyag, melynek a rózsaszínes árnyalatát egy speciális kakaóbab fajta adja. Az idén újra elhozza a rubin csokit Wofgang Puck csapata, a Rubin csokoládés krémes eperdesszert formájában, melynek összetevői között van az eper-hibiszkusz mousse, az eperkompót,  a vaniliás mascarpone krém, és természetesen a  rubin csokoládé.

Egy másik különlegesség az Oscardíj alakú nyalóka, mely csokoládéból készül aranyporral bevonva.

Több, mint 100 mesterséf dolgozik majd azon, hogy a különleges ételek frissen és gyorsan elkészüljenek! A rendkívüli figyelemmel kiválasztott és külön kurzuson felkészített 300 felszolgáló biztosítja, hogy az ételek eljussanak az illusztris vendégekhez. Puck szerint ez rendkívüli szervezést igényel és a feladat nem csak az, hogy a vendégek kedveljék az ételeket, hanem az is, hogy kellemesen érezzék magukat. „Ebben, az ételek íze mellett nagy szerepe lesz az ételek kinézetének, a különleges összetevőknek és a minőségi alapanyagoknak egyaránt.” – mondja Puck

A menüsor összeállításánál arra is figyeltek, hogy olyan ételeket szolgáljanak fel, amivel nem eszik le a vagyonokat érő estélyiruhát a hírességek. „Nem szeretnénk, ha valaki belép és az első falatnál valami ráfröccsen a csodálatos ruhakölteményére, mely az egész estére rányomná a bélyegét. Ezért kerüljük a csepegő, szaftos ételeket.” – mondja Puck.
A különleges borok és a Piper Heidsieck peszgő mellett, rendkívül szokatlan módon szolgálják majd fel a speciális koktélokat. Macaron  „köntösben” jelenik meg például a Negroni (narancs, campari, vermuth és gin) és a Mojitot (lime és fehér rum) koktél. Vagyis  az ízletes francia desszert koktél verziói kerülnek felszolgálásra.

Mennyibe kerül egy ilyen gurmé est megszervezése? Kérdeztük Puck-ot – „Itt nem az a kérdés, hogy mennyibe kerül. Az egész arról szól,  hogy a lehető legnagyobb kulináris élményt nyújtsuk a vendégeknek. Ez Hollywood. Ez a győzelem és az ünneplés éjszakája. Itt csak a legjobbnak van helye mindenből.”

Wolfgang Punk egyébként nyílvánosságra hozta a legjobb ételek receptjeit az Oscar gálavacsoráról, melyet hamarosan magosztunk veletek itt.

Hasonló cikkek

Hogyan éljünk 100 évig?  A legjobb életmeghosszabbító ételek

Minimalista diéta – Jó neked és jó a környezetnek!

Tunki-Tunki, avagy zöldborsókrém Steiner Kristóf módra

Immunerősítő praktikák napi 5 percben

5  szuper HIIT gyakorlat David Beckhammel

13 egyszerű tipp a hatékony fogyáshoz – Így cselezd ki a tudatod!

18 egyszerű módszer, hogy fittebb legyél!

Facebook Hozzászólások