Megjelent Az ezerízű reggel című receptkönyv

Megjelent Az ezerízű reggel című receptkönyv

Csaknem 30, egészséges, tápláló, egyszerűen és gyorsan elkészíthető reggeli receptet tartalmaz ez a praktikus könyv, melyhez most ingyenesen hozzájuthatsz, néhány kattintással itt.

Sokszor nincs időnk reggelit készíteni, ezért csak egy kávét vagy teát hajtunk fel és már rohanunk is a munkába. Pedig van néhány étel, ami egy pillanat alatt az asztalra varázsolható, még akkor is, ha sietsz.

Az 1 perces reggeli ötletek, tényleg egy perc alatt elkészíthetők és ráadásul mind egészségesek.

Ez a kis receptkönyv nem csak a hozzávalókat és az elkészítés módját mutatja be, hanem megtudhatod, miért érdemes fogyasztani ezeket az ételeket, sőt megismerheted a joghurt, a zabpehely, a kávé a paradicsom, az avokádó és még egy sor más finomság történetét.

Ingyenesen letöltheted itt, néhány kattintással.

Egy kis ízelítő a könyvből

Zabkása

A zabkását az utóbbi időben egekig magasztalja a szakirodalom és előkelő helyen van a személyi edzők ajánlásában is. Nem véletlenül! Nézzük meg mit tud ez az egyszerűen elkészíthető, low carb reggeli étel!

A zabsztori

Ugyan több, mint 3000 évvel ezelőtt kezdődött a zab termesztése, a görögök és a rómaiak semmire sem tartották és állateledelként használták.  Még napjainkban is, a zabtermelés csupán 5 %-a kerül emberi fogyasztásra. A hűvösebb éghajlatú országokban  vált népszerűvé és onnan terjedt lassan tovább. Bizonyos országokban már évtizedek óta népszerű fogás a reggeliasztalon, sok helyen viszont még mindig csak az egészséges táplálkozás hívei fogyasztják. 

 Energia-, fehérje- és vitaminözön

  1. A zabpehely fogyasztása jó hatással van az érrendszerre, csökkenti a vér koleszterin szintjét.
  2. Magas rosttartalma segíti a gyomorműködést, s bár a szakértők szerint lassítja az emésztést, ezáltal csökkenti az éhségérzetet, tapasztalatom szerint ez nem igaz. Én ugyanis hamar megéhezem tőle, így kell egy „második” reggeli, ami lehet egy alma, banán, vagy egy szelet rozskenyér.
  3. Teljesen természetes, nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, te döntöd el, hogy mivel ízesíted, így 100 %-ban egészséges, főleg ha a bio, esetleg gluténmentes verziót választasz.
  4. Fehérjetartalma viszonylag magas, ezáltal segít az izomépítésben.
  5. Magas a vitamin (B1, B2, B3, B6, K, E) és ásványianyag (magnézium, kalcium, cink, vas, szelén) tartalma is, ezért energetizál, és növeli az állóképességet.

ZABRECEPTEK

Joghurtos banános zabkása (főzés nélkül)

Egy olyan pillanatreceptet mutatok be, ami főzés nélkül készíthető, ízletes, tápláló zabkását varázsol a reggeliasztalra. Alapnak választhatsz kefirt, joghurtot, vagy növényi tejet (mandula, kókusz), ebbe kerül a zabpehely és az ízesítő anyagok.

Hozzávalók

2 dl joghurt (vagy 2 dl mandulatej)

2 evőkanál zabpehely

1 db banán vagy alma (apróra vágva vagy reszelve)

Édesítés: stévia vagy méz

Elkészítés

Előző este keverd össze az alapanyagokat, és tedd a hűtőbe, hogy a zabpehely megszívja magát. Reggelre puha, kásaszerű anyagot kapsz, melyet azonnal fogyaszthatsz.

További zabreceptet és még 30 különféle egészséges, egy perc alatt kész reggeli ötletet találsz az Ezerízű reggel című könyvben! Ingyenes letöltés regisztrációval itt vagy a könyvre kattintva.

Előfordulhat, hogy bizonyos ételek egyénenként eltérő hatást, esetleg  érzékenyésget, allergiát válthatnak ki.

Kapcsolódó cikkek

A karcsúsító koktél

Hogyan éljünk 100 évig 1. rész – a táplálkozás

Hogyan éljünk 100 évig 2. rész – a tetsmozgás

Egészséges túró rudi készítése otthon

Tíz egészséges táplálkozási tipp

Készíts protein szeletet otthon

A leghatékonyabb zsírégető és izomfejlesztő edzés

A fejfájás kezelése természetes módszerekkel

Chia, a csodamag – egészséges reggelit, gyorsan!

Chia, a csodamag – egészséges reggelit, gyorsan!

Az azték zsályaként is ismert chia, Dél-Amerikában őshonos, lila virágú, dekoratív növény.

A chia sztori

Az aztékok már az időszámításunk előtt 3500 évvel ismerték a chiát. Úgy tartották, hogy a chia természetfeletti képességekkel ruházza fel őket, így nem véletlen, hogy maya nyelven erőt jelent. A többi ősi gabonához hasonlóan, a chia pár ezer évre feledésbe merült, amihez hozzájárult, hogy a spanyolok a gyarmatosítás idején be is tiltották Dél-Amerikában (a szektáriánus használata  miatt). Szerencsére Mexikó egyes területein fennmaradt és később onnan jutott el Argentínába és Ausztráliába, melyek jelenleg a legnagyobb chia-termelők.

 Chia, az energiabomba

A chia mag fogyasztásának számtalan pozitív hatása van:

  1. Csökkenti a vércukor szintet, lassítja a szénhidrátok lebontását, így meggátolja az étkezések után jelentkező hirtelen vércukorszint emelkedést.
  2. Magas az ásványi anyag tartalma. Különösen gazdag vasban, foszforban, magnéziumban és kalciumban, melyek növelik energiaszintünket. Kutatások bizonyítják, hogy a chia mag segít a teljesítmény és az állóképesség fokozásában. Az egyik legfontosabb táplálék az aktív életmódot élők és sportolók számára, hiszen energiával tölt fel és növeli az állóképességet.
  3. A chia mag sok vizet képes megkötni, ezért fogyasztása után jóllakottnak érezzük magunkat. Az egyik legmagasabb rosttartalmú étel a világon (csaknem 40 %-a rost), ezért remek választás a fogyni vágyóknak.
  4. Magas fehérje tartalma révén segíti az izmok építését. Gazdag aminósavakban, melyek a fehérjék építőkövei. Kimagasló a triptofán tartalma, mely a jó alvást garantálja.
  5. Az összes növény közül a chia tartalmazza a legnagyobb mennyiségben az omega 3 zsírsavakat, főként az ALA (alfa-linolénsav) és az EPA (eikozapentaénsav) tartalma magas. Ezáltal védi az ereket, csökkenti a trigliceridek és az LDL, vagyis a rossz koleszterin szintjét.
  6. Az antioxidánsok magas szintje révén megköti a szabadgyököket és segíti a sejtek  regenerálódását, valamint élénkíti az immunrendszer működését.

CHIA RECEPT

Chia puding

Hozzávalók

3 evőkanál chia mag

2 dl mandula vagy kókusztej

Gyümölcsdarabok a díszítéshez: málna, eper, banán, alma

Édesítés: nem feltétlenül szükséges, de ha édesen szeretnéd, használj stéviát.

Ízesítés: fahéj vagy kardamon, citrom vagy narancshéj (bio)

 

Elkészítés

Keverd el alaposan a chia magot a mandulatejjel, ízesítsd és díszítsd a tetejét gyümölccsel, majd tedd be a hűtőbe. Legjobb, ha 8 órát pihen, tehát este lefekvés előtt készítsd el. Reggel csak annyi a dolgod, hogy kiveszed a hűtőből és nekiállsz a finom és tápláló chia puding fogyasztásához. De ha nincs időd reggelig várni, akár 1 óra alatt is megduzzadnak a magok, és fogyasztható!

További chia receptek és  csaknem 30, egészséges reggeli recept  az Ezerízű reggel című könyvben. Ingyenes letöltés regisztrációval itt, vagy a könyvre kattintva.

Kapcsolódó cikkek

A karcsúsító koktél

Hogyan éljünk 100 évig 1. rész – a táplálkozás

Hogyan éljünk 100 évig 2. rész – a tetsmozgás

Egészséges túró rudi készítése otthon

Tíz egészséges táplálkozási tipp

Készíts protein szeletet otthon

A leghatékonyabb zsírégető és izomfejlesztő edzés

A fejfájás kezelése természetes módszerekkel