IMMUNERŐSÍTÉS MESTERFOKON – Hidegterápival a tökéletes egészségért és közérzetért

IMMUNERŐSÍTÉS MESTERFOKON – Hidegterápival a tökéletes egészségért és közérzetért

Csúcsformában – Hidegterápiával az egészségért

A hidegterápia csodálatos, nagyrészt ismeretlen hatásait valószínűleg az segít titokban tartani, hogy gyűlöljük a hideget, így azonnal el is utasítunk bármilyen ezzel kapcsolatos ötletet, azzal a felkiáltással, hogy ez nem nekem való! Pedig érdemes tanulmányozni és kipróbálni a módszert, hiszen rendkívüli hatásai vannak az immunrendszerünkre, a sejtek megújítására, a gyulladások megszüntetésére, az alvásra és az általános közérzetre és a szépségre. És ami érdekes és meglepő, hogy egy idő után egyáltalán nem fogunk fázni még a gyakorlatok során sem, sőt sokkal frissebbek és energikusabbak leszünk.

Évtizedekkel ezelőtt ismert volt, hogy léteznek a természettel dacoló emberek, akik átússzák a jeges Dunát (Schirilla György), de a híreket a szenzáció dominálta, és kevés szó esett a hideg jótékony hatásairól.

A hideg érzékelése általában kellemetlen élményekkel kapcsolódik össze a tudatunkban, így ösztönösen nemet mondunk rá. A legtöbb embernél nagyságrendekkel a komfortzónán kívül esik a hideggel való találkozás, azonnal elutasítjuk még a lehetőségét is, mert minek okozzunk magunknak még több szenvedést, amikor úgy is van elég az életünkben.

Bár tudjuk hogy a komfort zónán kívüli cselekvések növelik az önbecsülésünket és boldogság vagy flow formájában jutalmaznak, mégis hezitálunk, hogy belevágjunk vagy ne, még akkor is, ha tudjuk, hogy jót teszünk vele magunknak. A kérdés az, hogy a „szenvedés”, amit befektetünk, milyen arányban áll a „haszon”-nal, vagyis az eredménnyel.

Tapasztalataim szerint kevés olyan dolog van, ahol ez az arány ilyen rendkívüli és a „hozam” többszöröse a befektetett energiának. Ez eddigi hidegterápiás tapasztalataim alapján bátran ki merem állítani, hogy az arány 1:10 –hez (Befektetés : Haszon) közelít.

A hidegterápiának több eleme és változata van. Én egy középutas megoldást gyakorlok és tanítok, ami bárki által viszonylag könnyen megtanultható és gyakorolható és csodálatos hatásai már egy héten belül jelentkeznek

Barátom, Gregg, a Wim Hoff által kifejlesztett technikát gyakorolja, ami extrém elemeket is tartalmaz, azt minden esetre elmondhatom, hogy csodálatos változásokan ment át. Pár hónapja még egy közös látogatás alkalmával a Gellért fürdőben,  rövid idő után elhagyta a 10 fokos medencét, mert görcsölt a lába, legutóbb, 2 hónapos gyakorlás után 10 percen át tartózkodott a csapvíz hőfokú medencében (10 fok).

  Mielőtt bárki abbahagyja az olvasást ezen a ponton, szólok, hogy ilyen elemei nincsnek a Bajnok Hidegterápiának, bár elég sok kihívást tartalmaz, de csodálatos élményben lesz részed, látva az eredményeket.

Hogy jutottam el a hidegterápiáig?

Légfűrdő a mínusz húszfokban megfázás nélkül

Az első számú motivációs tényező az volt számomra, hogy elegem lett az évente beszedett 3-5 antibiotikum kúrából, a hideg beálltával menetrendszerűen érkező megfázás és torokfájás kisebb szünetekkel egész télen át tartott.

Természetesen sok miden mást kipróbáltam a hidegterápia előtt, marokszámra szedtem a vitaminokat és immunerősítőket, de semmi sem használt igazán, az utóbbi időben már az antibiotikumok sem.

   Amikor elkezdtem a programot a környezetem kétkedve fogadta, de aztán rám hagyták a dolgot, megjegyezve: úgy is abbahagyod ezt az őrültséget az első megfázásnál. Aztán teltek múltak a napok, hetek, hónapok, de csak nem akart jönni sem a megfázás, sem a torokfájás. Decemberben és januárban már 5 percet töltöttem kint egy alsónadrágban mínusz húsz fokban, többször hóval bedörzsölve a testem. Ekkor már biztos voltam benne, hogy nem leszek többet megfázva és nem csak én, hanem az eleinte kétkedők is belátták, hogy valóban működik a módszer.

 

Miért jó a hideg? 10 érv a hidegpraktikák alkalmazása mellett

Jobb közérzet, szebb bőr, erősebb immunrendszer

  1. Erős immunrendszer

Az immunrendszer soha nem látott szintre erősödik. Vége az antibiotikumok korának, csodáljuk és tiszteljük a feltalálót, de nem lesz rá szükség többé!

  1. Gyulladások csökkennek

Az izületi gyulladások néhány nap alatt mérséklődnek, majd teljesen megszünnek.

  1. Fiatalít

A sejtek megfiatalodnak, a bőr megújul és ragyogó lesz, fél év után több évet letagadhatsz az életkorodból.

  1. Alacsonyabb testhőmérséklet

A test alacsonyabb hőfokon működve sokkal egészségesebb marad, a belső szervek jobban működnek és növekszik a várható élettartam.

  1. Jobb alvás

Lehűtött testtel sokkal könnyebben elalszunk és mélyebben fogunk aludni, hiszen a test számára az alacsonyabb hőmérséklet biztosítja a leghatékonyabb regenerálódást, mélyebb alvást, kipihent ébredést.

  1. A hideg végtagoknak búcsút mondhatsz!

Hogy lehet, hogy a hidegtől melegebbek lesznek a végtagjaim? Az eredmény annak köszönhető, hogy a test vérkeringése javul. Évekig problémát okoztak számomra a hideg végtagok, és néhány hét után azt tapasztaltam, hogy felkelés után a lábam és a kezem is meleg volt. A hidegmedencébe merüléskor például 1 perc után eleinte görcsölt a lábam és a kezem, néhány hét után ez megszűnt, ami vérkeringés helyreállását  bizonyítja.

  1. Jobb emésztés, jobb élettani funkciók

     8. Frontérzékenység csökken

Időjárásváltozásra való érzékenység és a migrénhajlam csökken

  1. Jobb anyagcsere

Javul a sejtek anyagcseréje és a légzésfunkció

  1. Megtakarítás

Spórolsz a fűtésszámládon, mert néhány héten belül az ideális hőmérséklet, amelyen jól érzed magad, legalább két fokkal alacsonyabb lesz, így kevesebb energiát használsz a fűtésre. A megspórolt pénzből elmehetsz uszodába/szaunába, ahol csodálatos gyakorlási lehetőségek nyílnak meg előtted. És ez nem azt jelenti, hogy fagyoskodsz, hanem azt, hogy alacsonyabb hőmérsékleten érzed magad konfortosan.