A HIIT edzés  – Okosabb, gyorsabb, hatékonyabb – A Bodyhiit story

A HIIT edzés – Okosabb, gyorsabb, hatékonyabb – A Bodyhiit story

Rövidebb idő alatt több izom, kevesebb zsír

Ha eddig azt hoztad fel indoknak, hogy nincs időd a testmozgásra, akkor most új magyarázatot kell találnod! Megérkezett ugyanis  a HIIT (High Intensity Interval Training), magyarul Magas Intenzitású Szakaszos Testmozgás, mely nem vesz több időt igénybe, mint  15-20 perc, heti három alkalommal, mégis az edzések hatékonysága, például az izomépítés, a zsírégetés, az állóképesség, az energiaszint, nagyságrendekkel jobb lesz, mint egy hagyományos, átlagos intenzitású testedzés esetében.

Hogy találtam rá a Hiit-re? A Bodyhiit story

  A testmozgás mindig fontos része volt az életemnek  és sok  mindent kipróbáltam, de a kemény munka  ellenére mégsem jöttek  a kívánt eredmények.

 Gyakran unalmas volt az edzés. Alig vártam, hogy a  40 perces  kardió gyakorlatnak vége legyen. A  motivációs szintem a zéróhoz  közelített, és az  eredmények sem jöttek igazán. 

 El kezdtem hát keresni és elég magasra helyeztem a lécet: olyan edzésprogram után kutattam,  amivel kevesebb idő alatt, jobb eredményeket érhetek el,  ugyanakkor változatos és izgalmas is egyben. És  egyszer csak  rábukkantam a Hiit-re, ami pont azt kínálta, amit kerestem. Rövid idő alatt, hatékonyabb  állóképesség és izomfejlesztés, izgalmas és élvezetes gyakorlatok, optimális zsírégetés, és remek közérzet.

Általában minden új dolgot kétkedéssel fogadok, és addig nem hiszem el, hogy működik, amíg én magam ki nem próbálom, illetve utána nem nézek a tudományos háttérnek. A kutatások egyértelműen azt mutatták – ahogy erről részletesen szó lesz a későbbiekben -, hogy a Hiit valóban bámulatos eredményeket hoz.  A kipróbálás nem okozott semmi gondot számomra, mert a technika rendkívül egyszerű, a gyakorlatok világosak és élvezetesek.

Az is pozitív meglepetés volt, hogy a Hiit edzésprogram része a  48 órás pihenő időszak, amikor a “csoda” történik, vagyis megvalósul  a zsírégetés, az izomépítés, és a sejtfiatalítás. 

Már egy hét után sokkal jobb volt az erőnlétem, jobban éreztem magam fizikailag, aztán 1 hónap múlva a barátok közül többen megkérdezték, hogy te gyúrni jársz?  Az igazság persze az volt, hogy korábban is jártam évekig, de senki nem vett észre semmit.

Egy idő után úgy éreztem, hogy ez annyira jó, hogy erről beszélni kell, terjeszteni kell, hogy minél többen megismerjék. Konzultáltam edzőkkel, sportolókkal, dietetikusokkal, s lassan összeállt egy  lelkes kis csapat, mely kifejlesztette a Bodyhiit programot  és  megosztja veletek ezen a fórumon.

 

Bodyhiit edzésprogramok – válaszd a nekedvalót, válj igazi hiitterré!

A Bodyhiit cikksorozatban konkrét edzésprogramok mellett segítünk mélyebben megérteni a technikát, magyarázatot találni arra, hogy miért működik ilyen hatékonyan a Hiit, és hasznos tanácsokat adunk, mikre kell figyelned a gyakorlás során. Az edzésprogramokat úgy állítottuk össze, hogy lehetőség szerint mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

BODYHIIT HOME

 A Bodyhiit egyik legnagyobb előnye, hogy bárhol gyakorolható. Bemutatunk egy sor Bodyhiit gyakorlatot, különböző nehézségi fokozatokkal, amiből te magad összeállíthatod saját Bodyhiit edzésterved, vagy választhatsz kész edzésprogramjaink közül (melyek hamarosan elérhetők  lesznek ezen az oldalon). 

Akinek kevés ideje van, vagy más miatt ok miatt, inkább  otthon  szeretne edzeni, a Bodyhiit  Home programot ajánljuk.

   

 

BODYHIIT BUSINESS

   Az elfoglalt, folyamatosan úton lévő üzletemberek számára a hagyományos edzések  gyakran nem férnek bele a napi programba. Nekik szól a  Bodyhiit Business.  A gyakorlatok végezhetők a szállodai szobában, az irodában, a szabadban, de akár a  repülőgépen is.                                                        Tippeket kaptok majd arra is, hogyan használhatjátok az otthoni bútorokat eszközként az edzés során.

BODYHIIT BEACH

Az egyik kedvencem pedig a Bodyhiit Beach, ami a tengerparti sütkérezést és lubickolást izgalmas gyakorlatokkal egészíti ki. A tengerparton talált köveket például kitünően használhatod súlyzóként, de egy sor más edzés szolgálja az aktív pihenést.

Segítünk abban, hogy egy igazi Hiitterré válhass te is, és elérd mindazt, amit célul tűzöl ki magad elé, egy fittebb, egészségesebb és jobb életvitel megteremtése érdekében. A Bodyhiit több mint egy edzésprogram,  hiszen ahhoz hogy eredményeket érjünk el, az életünk más területeit is meg kell reformálni. A program életreform ötleteket ad a táplálkozás, a stresszkezelés, és az egészségmegőrzés területén is.

Kapcsolódó cikkek

Kinek szól a Bodyhiit edzés?

Mit jelent a HIIT? HIIT elmélet

Hiit edzés David Beckhammel

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

A 10 legjobb motivációs módszer testedzéshez

Hogyan éljünk 100 évig 2. rész – a tetsmozgás

Motivációs ötletek a sikeres testmozgáshoz

A tökéletes fekvőtámasz 

Az egészséges túrórudi 

Házi protein szelet – cukor-, laktóz- és gluténmentes

VIDEÓ Jobb állóképesség és fogyás otthon végezhető gyakorlatokkal

Személyi edzőt otthonra! A legjobb ingyenes alkalmazások edzéshez