Készen állsz életed megreformálására? Már el is kezdted a diétát? Többet mozogsz? Mégis, időnként úgy érzed, hogy nem haladsz úgy, ahogy szeretnéd? Szerencsére egy sor jól bevált módszer van, ami segíthet a fogyásban! Nem számít, hogy milyen diétát követsz, paleolit, ketogén, Norbi update, vagy bármi mást! Ezek az egyszerű tippek nagy segítségedre lehetnek, hogy minél sikeresebb lehess a kilók leadásában.

1. Aludd magad karcsúvá

Ez az egyik legegyszerűbb és az egyik leghatékonyabb módszer a fogyás felturbózására. Fontos, hogy eleget aludj és mélyen. A felszínes alvás félálomban nem regenerál kellő képpen! Ehhez találsz kitűnő alvássegítő tippeket ITT!

2. Halogass

Ez egy másik nagyon könnyen megvalósítható módszer a fogyás hatékonyságának növelésére. Halogatni mindenki tud és szeret. Sokszor nincs kedvünk, időnk, energiánk megcsinálni valamit, így elhalasztjuk egy későbbi időpontra. Alkalmazd ugyanezt a módszert, amikor elmész a fagylaltos pult előtt, vagy a csokispolc előtt a Lidlben. Ne mondj nemet. Azt nem szereti a tudatalatti. Mondd azt magadnak, hogy majd később eszek fagyit, vagy csokit, vagy bármilyen más tiltólistás csemegét. Sokszor magától elmúlik a sóvárgást kiváltó ok, így eszedbe sem jut, hogy csokit akartál majszolni! Ha mégis olvasd el a következő tippet

3. Nassss – a napi csemegézés kicsit másképp

Mindig legyen nálad egészséges snack. Ez lehet mandula, dió, mogyoró, egy alma, vagy narancs. Ha jön az éhség és megkívánsz valamit, azokat az alternatívákat mérlegeled, ami a legkönnyebben elérhető, így valószínűleg egy boltban kapható édességhez nyúlsz! Ha viszont nálad van az egészséges csemege, akkor azt fogod megenni, és haladsz tovább a karcsúság felé.

 

4. Így kezeld a sóvárgást

A sóvárgást nem tudod elkerülni. A régi finomságok próbálnak újra és újra hatalmukba keríteni és eltéríteni a terveidtől. Ez teljesen helyénvaló! Ha legközelebb vágyódsz valami édesség után, igyál meg egy pohár vizet. Ez némileg csökkenti a vágyakozást! Utána pedig jöhet a finomság egy kicsit másképp. A csoki és a jégkrém, helyett válassz gyümölcsöt! Ha pedig valami ropogósra vágysz a chips helyett egyél pattogatott kukoricát (a legjobb, ha kókuszzsíron tűzhelyen pattogatod), vagy mogyorót, diót, mandulát.

5. Evés közben ne csinálj mást

Ha evés közben tévét nézel, dolgozol vagy facebookozol, nem élvezed az ételek ízét. Fontos, hogy nyugodtan ülj le, minden falatot rágj meg jól, élvezd az ízeket! Így nagyobb élmény lesz minden étkezés és kevesebbet fogsz enni!

6. Kísérletezz új ízekkel
Sokkal több finom, egészséges étel van, mint gondolnád. Próbálj ki többfajta új zöldséget, gyümölcsöt, egészségesebb gabonát, mint a chia mag vagy a quinoa. Ezekkel lassan ki tudod szorítani az egészségtelen alternatívákat!

7. Ne vidd túlzásba a mozgást, de emeld a szintet

Kutatások bizonyítják, hogy a túlzásba vitt kardiózás (30 perc felett), megemeli a kortizol szintet, ami nemhogy a kilók leadásához, hanem elhízáshoz vezethet. A szakaszos mozgástechnikákkal viszont, mint például a tabata és a HIIT, remek eredményeket tudsz elérni és ráadásul kevesebb időt alatt. Fontos, hogy bármilyen mozgást választasz, egy idő után emeld a szintet. A test ugyanis hozzászokik az adott intenzitáshoz. Olyan ez, mintha felérnél egy fennsíkra. Nincs több emelkedő, nincs több fejlődés, így leállhatnak a pozitív folyamatok, sőt egyenesen plusz kilókat is felszedhetsz, ha folyamatosan ugyanazon a szinten mozogsz. Ezért fontos, hogy amikor kényelmessé válik az adott tempó, emeled a szintet.

8. Csak plusz 100 lépés minden nap

Próbálj minden nap egy kicsivel többet sétálni. A lift helyett használd a lépcsőt, amikor lehet, emailek helyett beszéld meg az aktuális ügyeket személyesen a kollégákkal. Szállj le a buszról egy megállóval korábban és a fennmaradó távot tedd meg gyalog. További tippeket találsz ITT, hogyan csempéssz be még több mozgást az életedbe úgy, hogy észre sem veszed.

9. Moss fogat minden étkezés után

Ezzel egy üzenetet küldesz magadnak: az evés véget ért! A friss mentaillatot nem szívesen rontod el egy sós chips-szel. A munkahelyen is tarts fogkefét és fogkrémet!

10. Ruhatár-reform

Szabadulj meg minden olyan ruhától, amiben nem érzed magad jól, ami túlméretes! Még esélyt se engedj annak, hogy újra elő kelljen venni ezeket a cuccokat! Készítsd elő a kinőtt ruháid, hogy bármikor felvehesd, amikor eljött a pillanat! Ez motiválni fog! A ruhákat pedig, amiben nem látnád szívesen magad a tükörben, adományozd a Vöröskeresztnek, vagy az Igazgyöngy Alapítványnak.

11. Tényleg éhes vagyok?

Gyakran unalomból, megszokásból vagy a feszültség levezetése miatt eszünk, de valójában nem vagyunk éhesek. Sokan el is felejtették, hogy milyen a valódi éhség! Hogy tudod megállapítani, hogy valóban éhes vagy-e? Ha valami konkrét ételt kívánsz, akkor az nagy valószínűséggel nem éhség, hanem sóvárgás! Figyeld ezeket a jeleket és próbáld kivárni a pillanatot, amikor tényleg megéhezel.

12. A KONYHA ZÁRVA 8.00-20.00

Jól jöhet, ha naponta legalább 12 órán keresztül elkerülöd a konyhát. Így könnyebb ellenállni a kísértésnek, nem nézel be óránként még egy kis ropogtatni valóért!

13. Most már úgyis mindegy

Ha időnként letérsz az eltervezett útról, kimarad egy edzés, vagy becsúszik egy pizza, semmi gond! Sokan ilyenkor úgy érzik, hogy itt a világ vége, hibáztam, elegem van a fogyásból és a diétából, nem csinálom tovább! Pedig ez a tanulási folyamat része, a mélypontok jönnek, mennek. Egyik sem tart örökké. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, másnap folytasd a programod úgy, mintha mi sem történt volna. Egy pizzával nem ártottál sokat, de ha visszatérsz a korábbi életvitelhez, annál inkább.

 Előfordulhat, hogy bemutatott módszerek egyénenként eltérő hatást fejtenek ki.

 

Hasonló cikkek

Méregtelenítés – 10 egyszerű módszer

tested megújításához!

 

Facebook Hozzászólások